Η μελαμίνη (επίσης: κυανουραμίδιο ή 2,4,6 τριαμίνιο – τριαζίνη) είναι μια άχρωμη κρυσταλλική ουσία (μονοκλινή πρίσματα) με μοριακό τύπο C3H6N6 που παρασκευάσθηκε για πρώτη φορά από τον Γερμανό χημικό Justus von Liebig το 1834.Ο φον Λίμπιχ ασχολήθηκε πολύ με το πώς η χημεία μπορεί να βοηθήσει τη γεωργία και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το άζωτο βελτίωνε κατά πολύ το έδαφος. Για αυτό και καταπιάστηκε με τις αζωτούχες ενώσεις. Οταν λοιπόν, προτού φθάσει στη μελαμίνη, του είχε προκύψει μια παχύρρευστη αζωτούχος ουσία, την αποκάλεσε melam (με ετυμολογική «ρίζα» στο θειοκυανικό αμμώνιο) και αυτή με την παρουσία αμμωνίας μπορεί να δώσει και μια ένωση με αμίνες (-ΝΗ) οπότε προέκυψε και το όνομα μελαμίνη.

H σειρά μελαμινών της ΑΚRITAS διατίθεται σε μια μεγάλη και δυναμική γκάμα χρωμάτων και σχεδίων ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς και του σύγχρονου design. Περιλαμβάνει μονόχρωμες αποχρώσεις και σχέδια απομιμήσεων ξύλου ενώ είναι διαθέσιμη σε διαφορετικές επιφάνειες που αναδεικνύουν τους χρωματισμούς και προσφέρουν ιδανικές λύσεις για εσωτερικές κατασκευαστικές εφαρμογές.
Οι μελαμίνες AKRITAS υπερκαλύπτουν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές όπως αυτές προβλέπονται στα ακόλουθα    ΕΝ 14322 : 2004, EN 14323 : 2004 και ΕΝ 438-2 : 2005. Αποτελεί ιδανικό προϊόν υψηλής ποιότητας για διακοσμητική χρήση στη βιομηχανία επίπλου και εσωτερικού design.Οι μελαμίνες AKRITAS καλύπτουν πλήρως τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές π.χ. αντοχή στη χάραξη, αντοχή στα χημικά και στο ράγισμα (cracking test) όπως αυτές προβλέπονται παραπάνω.